Loader
Кредитний простір » Статьи о займах » Як оцінити шанси на позику у 2020?

Як оцінити шанси на позику у 2020?

З чого складається ПБН?

Якщо ви заздалегідь хочете зрозуміти, які у вас шанси на отримання кредиту, а також наскільки привабливими будуть його умови, то ви можете самостійно оцінити свій ПБН. Формула дуже проста: сума середньомісячних платежів за позиками і кредитами, розділена на середньомісячний дохід. Після множення результату на 100 ви отримаєте відсоткові частки.

У суму витрат входять всі наявні платежі по кредитах, а також додається платіж по майбутньому кредиту, на який ви розраховуєте. Оцінити його можна за допомогою кредитного калькулятора банку.

Також в суму ПБН входять всі кредитні карти навіть в тому випадку, якщо вони не використовуються і платежів по них немає.

Порука ніяк не впливає на показник боргового навантаження поки позичальник справно виплачує кредит. Однак, якщо платежі зупиняються, то борг переходить поручителю, а кредит потрапляє в розрахунок ПБН.

Ніякі інші витрати при оцінці показника не враховуються.

Визначаємо середньомісячний дохід
Підсумуйте всі доходи за останні 12 місяців, які можна підтвердити офіційними документами. Як правило це:
  • Зарплата.
  • Премії.
  • Понаднормові.
  • Різні посібники.
  • Офіційний додатковий заробіток.
Після вирахування виплачених податків результат поділіть на 12. Це і буде ваш середній щомісячний дохід.

Зверніть увагу:

Банк може оцінити дохід після зміни роботи, як середньорічний, якщо ви пропрацювали від 3 до 12 місяців. Аналогічно розрахунки можуть бути скориговані, якщо у вас виросла зарплата більш, ніж 3 місяці тому.